Voice-over voor Audio Boek

Wanneer je zoekt naar een voice-over voor een audio boek waar je graag naar luistert heb je hier de juiste service gevonden. Er zijn verschillende soorten voice-over, maar een audio boek inspreken vergt toch een specifieke discipline en talent. Door de gemiddelde tijdsduur van een audio boek wil je niet alleen een hoge kwaliteit opname, je wilt ook naar een stem luisteren die voor een langere periode prettig is om te horen. Wij bieden stemacteurs, zowel mannen als vrouwen, in verschillende talen die niet op hun mondje gevallen zijn, en je urenlang kunnen boeien met een onderhoudende stem. Als onze stemmen worden ingesproken door native speakers, dat zijn mensen die geboren en getogen zijn in een bepaald land en de taal tot in de finesses beheersen. Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Geen probleem, ons team staat klaar om daarbij te helpen!

Alle oren gericht op een voice-over voor audio boek

Met een flitsende animatie, muziek en geluidseffecten kun je een mindere kwaliteit voiceover nog wel een beetje verbloemen, bij een voice-over voor een audio boek moet de stem gewoon goed zijn. Naast de audio kwaliteit die rij moet zijn van ruis, en in een hoge bitrate moet worden opgenomen, wil je ook een stem die voor een langere periode prettig is om naar te luisteren. Tenzij je een cursus slapen bij insomnia wilt laten inspreken is het niet de bedoeling dat de luisteraar van verveling in slaap sukkelt tijdens het luisteren. Met de stemmen in onze database zal dat niet snel gebeuren! Er zijn daarnaast nog diverse andere aandachtspunten om rekening mee te houden, de voornaamste aandachtspunten zullen we alvast hieronder noemen.

USA Voice-over

(144)
From: 150.00

Is nu beschikbaar

Levering binnen: 24 uur

Klanten: Infinity

Jeremy
Jeremy - ENVO - Commercial Demo
JeremyJeremy - ENVO - Commercial Demo

Britse Voice-over

(154)
From: 150.00

Is nu beschikbaar

Levering binnen: 12 uur

Klanten: NASA, Amazon

Stella
Stella - Commercial-Demo
StellaStella - Commercial-Demo

Britse Voice-over

(166)
From: 150.00

Is nu beschikbaar

Levering binnen: 24 uur

Klanten: AA UK, Betway,

Lucas
Lucas - Narrativ Demo
LucasLucas - Narrativ Demo

USA Voice-over

(149)
From: 150.00

Is nu beschikbaar

Levering binnen: 24 uur

Klanten: Grey Goose, Facebook

James
James - Commercial Demo
JamesJames - Commercial Demo

Aandachtspunten bij een voice-over voor audio boek

De doelgroep bepaalt ook de stem

Bij een technische handleiding voor professionals zul je waarschijnlijk niet voor dezelfde stem kiezen als voor een kinderboek over een sprookjesfiguur. Overigens hebben we enkele zeer veelzijdige stemacteurs die verschillende soorten spraak perfect beheersen. Door bij een voice-over voor audio boek te kiezen voor de juiste stem kun je vertrouwen opwekken, of gewoon genieten van een prachtig verhaal.

Er zijn zoveel landen, kies de juiste taal

Hoewel wij een Nederlandse organisatie zijn, bieden we een ruime keuze aan talen. Al deze talen worden ingesproken door “native speakers”, dat zijn mensen die opgegroeid zijn met deze taal. We halen daarbij onze talenten uit de verste uithoeken van de wereld. Wees gerust, ze hoeven niet in te vliegen, internationale stemacteurs nemen in hun eigen land in hun eigen studio de bestanden op en sturen ze vervolgens naar ons toe.

Mannen en vrouwen klinken anders

Bij een voice-over voor een audio boek ga je als luisteraar een relatie aan met de spreker. Naast de doelgroep en het karakter is ook het geslacht zeker een aandachtspunt om rekening mee te houden. Vrouwenstemmen zijn vaak wat zachter voor een vriendelijke stem, mannen komen soms wat meer autoritair over, of juist grappig door stemverheffingen. Omdat de juiste toon kiezen best een opgave kan zijn helpen wij graag de beste stem te vinden voor ieder project.

Voice-over voor audio boek met persoonlijkheid

Een audio boek is niet te vergelijken met een normaal boek op papier of een eBook. Met geluid voeg je een nieuwe dimensie toe aan de tekst, je kunt het karakter van een boek compleet veranderen door een andere stem te kiezen. Wanneer er verschillende karakters zijn kun je een acteur kiezen die aan meerdere persoonlijkheden invulling kan geven, het is ook mogelijk om meerdere stemacteurs verschillende passages in te laten spreken.

Een boek lezen kan even duren

Zelf een boek lezen kan een poos duren, een boek inspreken gaat uiteraard ook niet zo snel. Hoewel onze stemacteurs snel kunnen leveren moet je er rekening mee houden dat duizenden woorden niet in enkele minuten ingesproken zijn. Wanneer er een strakke deadline bestaat voor de voice-over voor een audio boek adviseren we alvorens een bestelling te plaatsen contact op te nemen voor de levertijd. Sommige stemmen zijn sneller te leveren vanwege beschikbaarheid.

Let op de prijs / kwaliteitsverhouding

Met zoveel tekst kan de prijs hoog oplopen, zeker wanneer er per woord of minuut gerekend wordt. Daarom bieden wij uiterst concurrerende tarieven, zo kunnen we ook voor projecten met een bescheiden budget opnames leveren. Daarbij zullen we nooit concessies doen op kwaliteit, de stemmen zijn professioneel, evenals de opnames in de studio.

Publicatie methodes bij een voice-over voor audio boek

Er zijn diverse manieren om een audio boek te verspreiden, meestal zal dit via internet verlopen. Wij leveren audio bestanden in de gangbare formaten en een hoge bitrate zodat ze later eenvoudig verwerkt kunnen worden, en worden gedistribueerd. Denk aan downloads en streaming audio, via de eigen server of wellicht via populaire diensten met audioboeken en andere audiobestanden.

Enkele redenen om te kiezen voor onze stemacteurs:

  • Spreken vanuit ervaring: Onze stemacteurs hebben ervaring met het inspreken van diverse projecten, van enkele seconden tot aan vele uren.
  • Dat klinkt goed: Omdat we werken met mensen van over de hele wereld hebben we strenge kwaliteitseisen gesteld aan onze stemacteurs. Alle stemmen worden volgens professionele kwaliteitseisen opgenomen en verwerkt voor optimale geluidskwaliteit.
  • Even geduld alstublieft: Wij zijn trots op onze snelle levertijden, toch hebben we geen tijdmachine paraat. Houd er rekening mee dat een kwalitatief hoogwaardige geluidsopname bij lange projecten wat langer kan duren. Wil je een schatting? Neem dan even contact met ons op.
  • Talk is cheap: Deze Engelse uitdrukking klinkt een beetje negatief, toch maken wij het waar. Door onze gestroomlijnde werkwijze kunnen we voice-overs goedkoop aanbieden, zelfs bij een voice-over voor audio boek.
  • Service staat voorop: Het is niet altijd eenvoudig de juiste stem te kiezen, daarnaast zijn er wellicht nog vragen of onduidelijkheden. Geen nood, we helpen je graag verder!