Voice-over voor E-learning

We leren steeds meer buiten het klaslokaal. Zowel de jeugd als volwassenen genieten van onderwijs via internet, ook wel e-learning genoemd. Je kunt nu al enorm veel lessen online volgen, in de meest uiteenlopende onderwerpen. Dit kan op diverse manieren worden aangeboden zoals PDF documenten, interactieve online presentaties, of audio- en videobestanden. Met gesproken tekst kun je veel bereiken, naast het toelichten van visuele informatie kun je bijvoorbeeld lessen geven die als Podcast te beluisteren zijn. Ook zijn er veel lessen en cursussen die je via YouTube kunt volgen, soms als introductie op een betaalde cursus. Net zoals een goede onderwijzer voor de klas het verschil kan maken, geldt dat ook voor een voice-over bij e-learning. Wij bieden een breed scala aan van professionele stemacteurs uit diverse landen die de kwaliteit van elk e-learning traject kunnen verbeteren. Wanneer je meer wilt weten over online leren kun je uiteraard contact opnemen.

Beter leren door goed te luisteren

Je kunt veel leren uit boeken, of van teksten op het internet. Toch onthouden we audiovisuele informatie beter dan tekst, de “retentie” van informatie is aantoonbaar hoger wanneer er audio en video wordt toegepast in het lesmateriaal. Bij e-learning is spraak daarom een belangrijk en tegelijkertijd laagdrempelig middel om onderwijs op afstand beter te maken. Een voice-over stem kan gekoppeld worden aan video of een diavoorstelling tijdens een live seminar, ook als mp3 bestanden waarmee leerlingen overal en altijd les kunnen volgen. Bij dit soort e-learning trajecten is vaak veel gesproken tekst nodig, en dan wil je als student uiteraard naar een opname luisteren die goed in het gehoor ligt. Laten we eens de voornaamste aandachtspunten opsommen.

USA Voice-over

(144)
From: 150.00

Is nu beschikbaar

Levering binnen: 24 uur

Klanten: Infinity

Jeremy
Jeremy - ENVO - Commercial Demo
JeremyJeremy - ENVO - Commercial Demo

Britse Voice-over

(154)
From: 150.00

Is nu beschikbaar

Levering binnen: 12 uur

Klanten: NASA, Amazon

Stella
Stella - Commercial-Demo
StellaStella - Commercial-Demo

Britse Voice-over

(166)
From: 150.00

Is nu beschikbaar

Levering binnen: 24 uur

Klanten: AA UK, Betway,

Lucas
Lucas - Narrativ Demo
LucasLucas - Narrativ Demo

USA Voice-over

(149)
From: 150.00

Is nu beschikbaar

Levering binnen: 24 uur

Klanten: Grey Goose, Facebook

James
James - Commercial Demo
JamesJames - Commercial Demo

Kies de geschikte voice-over stem voor e-learning

Waar is het e-learning project voor bedoeld?

Van jong tot oud, van verplicht onderwijs tot vrijwillige cursussen en beroepsopleidingen, met e-learning kun je alle kanten op. De doelgroep bepaalt ook voor een deel de stijl van de presentatie, en daarmee ook de keuze voor de voice-over stem. De leerling zal behoorlijk wat tijd doorbrengen met luisteren, zorg er dan voor dat de stem prettig en vertrouwd klinkt. E-learning zal in de toekomst alsmaar groeien, daarmee zal er voor lange tijd behoefte zijn aan kwalitatief hoogstaande lesmodules.

Betreft het een meertalige les?

Voor veel educatieve programma’s is het mogelijk om het lesmateriaal in meerdere talen aan te bieden. Teksten kunnen vertaald worden en opnieuw worden ingesproken voor andere talen en landen. Je wilt dan kunnen vertrouwen op een consistente kwaliteit, zodat iedere taal volgens dezelfde standaarden opgenomen wordt. Wij bieden stemmen in verschillende talen, van gelijkwaardige en zeer hoge kwaliteit waarbij we werken met “native speakers” die hun taal vloeiend spreken.

Kies je voor een mannenstem of vrouwenstem?

Bij e-learning kan de keuze voor een mannenstem of vrouwenstem belangrijk zijn. Voor een groot aantal onderwerpen is het geslacht van ondergeschikt belang, toch zijn er vakken en onderwerpen waarbij de stem van een man of vrouw meer voor de hand ligt. Uiteindelijk gaat het vaak om langere passages, de luisteraar moet zich prettig voelen bij het luisteren. In bepaalde gevallen zou je kunnen overwegen een versie met mannelijke én vrouwelijke stem op te nemen, net zoals bij een digitale assistent het geval is.

Welk karakter wil je uitdragen met de e-learning les?

De leerling zal een band gaan opbouwen met de stemacteur. Hoe langer het e-learning traject, hoe belangrijker het karakter van de spreker zal zijn. Zo kun je bij Nederlands bewust kiezen voor een neutrale stem, zonder opvallend rollende “R” of heel harde “G”. Je kunt met de keuze van een stem dezelfde les geven op een stoffige wijze waarbij de luisteraar zachtjes in slaap dommelt, of op een energieke wijze die de luisteraar op het puntje van de stoel houdt.

Is er haast bij het maken van opname?

Omdat er bij e-learning projecten vaak veel teksten ingesproken moeten worden, adviseren we op tijd contact met ons op te nemen om de beschikbaarheid van de gewenste stemacteur te bevestigen. Het kan ook zijn dat er later lessen worden toegevoegd, dan is het doorgaans verstandig om dezelfde acteur opnieuw te gebruiken. Voor projecten die zeer snel opgeleverd moeten worden gelieve direct contact op te nemen voor de mogelijkheden.

Wegen de kosten tegen de baten op?

Sommige e-learning lessen worden gratis online aangeboden, soms zijn het betaalde programma’s. wij leveren hoge kwaliteit voice-over opnames, houd er wel rekening mee dat e-learning modules veel tekst kunnen bevatten. Wanneer het een zeer omvangrijk project betreft zijn er wellicht gereduceerde tarieven mogelijk, informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Via welke kanalen wordt het e-learning project beschikbaar gesteld?

E-learning is een breed begrip, je kunt de lessen aanbieden als audiobestanden, als video met begeleidende voice-over of als afzonderlijke slides in een presentatie, om maar enkele voorbeelden te noemen. Afhankelijk van het kanaal en de manier van verspreiden kan er post-processing nodig zijn. Soms moet er bijvoorbeeld een pauze tussen iedere zin komen, of de opname moet synchroon worden gelegd op een bestaande video. Houd hier rekening mee in de planning van het project.

Enkele voordelen van onze voice-over diensten

  • Ervaren stemacteurs: Wij werken met voice-over artiesten wereldwijd, met een ruime ervaring in diverse stijlen van opnames waaronder e-learning.
  • Opnames van hoge kwaliteit: Alle opnames worden gemaakt op basis van professionele microfoons, vaak in de privé studio van de stemacteurs.
  • Snel geleverd: Na bestelling wordt iedere order razendsnel verwerkt zodat je snel verder kunt met jouw online lesprogramma.
  • Scherp geprijsd: Met onze interessante tarieven is het ook mogelijk langere teksten betaalbaar in te laten spreken door professionals.
  • Ondersteuning: Vragen? Stel ze gerust aan ons team, voor iedere uitdaging vinden wij de juiste oplossing!