Voice-over voor TV commercial

Hoeveel televisie reclamespots kun je uit je hoofd opnoemen? Wat kun je daarvan onthouden? Zijn het die fantastische producten of diensten, of het merk misschien? De kans is groot dat je van een TV commercial vooral de gezichten en stemmen onthoudt. Dat is logisch, want mensen zijn heel goed in het onthouden van andere mensen. Daarom kies je acteurs die aanspreken, de stem voor de voice-over moet ook perfect zijn. Soms is een krachtige stem het beste, soms moet het inspirerend zijn. Of wellicht een stem die aanspreekt bij een specifieke doelgroep zoals kinderen of senioren. Ongeacht welk type stem je zoekt, wij hebben de oplossing! Naast mannelijke stemmen en vrouwelijke stemmen bieden we ook voice-overs aan in diverse talen, ingesproken door native speakers uit de betreffende landen. En dat alles op basis van snelle levertijden en lage tarieven!

Hoe kies je de juiste voice-over voor een TV commercial?

Wat is de doelgroep voor de TV commercial?

Je zult voor nieuw speelgoed gericht op kinderen een andere stem kiezen dan voor een nieuw type rollator voor senioren. Je wilt een stem die aanspreekt bij de doelgroep, die vertrouwen opwekt of aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep. Soms wil je een vrouwelijke sexy stem, of een mannelijke autoritaire stem. Of net andersom, er is een groot verschil tussen een goede stem en de geschikte stem.

Is de TV commercial bestemd voor meerdere landen?

Wanneer je producten of diensten verkoopt in meerdere landen zul je ook de TV commercial in meerdere talen moeten uitbrengen. Sommige bedrijven kiezen voor ondertitels, maar die spreken veel minder aan dan een stem. Met een voice-over hoef je niet verschillende acteurs in te huren, of een nasynchronisatie toe te passen die eigenlijk nooit overtuigend overkomt.

Een bekende stem kiezen of niet?

Zeker bij TV commercials wordt er vaak gevraagd om bekende stemmen. Veel herkenbare acteurs verdienen een mooie boterham met het inspreken van TV commercials. Afhankelijk van de stemacteur moet er extra betaald worden per vertoning, er zijn overigens ook diverse sound-a-likes die veel goedkoper voice-overs inspreken. In veel gevallen gaat het niet zozeer om de persoon, maar om de manier van spreken. Er zijn bekende sterren met een totaal niet interessante stem, wij helpen je graag de meest geschikte stem kiezen.

Hoe kies je het juiste karakter voor de TV commercial?

Zeker bij een TV commercial is het van groot belang een stem te kiezen die perfect aansluit bij de boodschap. Hoe korter de opname, hoe belangrijker het karakter is. Zeker bij TV commercials wordt er vaak gekozen voor opvallende stemmen, van een regionaal accent tot aan een cartoon stem. Monotone stemmen passen doorgaans minder goed bij een televisiespot, tenzij dit juist een opvallend contrast geeft bij de rest van de commercial. Het samenspel van beeld en geluid bepaalt de beste keuze voor een stem.

Heb je de opname snel nodig?

Voice-over stemmen behoren vaak tot de laatste schakels in de volledige ketting bij de productie van een TV commercial. Als de tekst helemaal definitief is, en de klant precies weet wie, wat, hoe en waarom, kunnen onze acteurs doorgaans zeer snel leveren. Bij commercials is tijd vaak van groot belang, bijvoorbeeld bij promotionele acties. Vrijwel al onze stemacteurs kunnen razendsnel leveren.

Hoeveel budget is er voor de TV commercial?

Je krijgt waarvoor je betaalt, toch leveren onze stemacteurs keer op keer meer kwaliteit dan je zou verwachten gezien onze lage tarieven. TV commercials zijn doorgaans kort, daarmee zijn de kosten voor een professionele voice-over heel goed te verantwoorden. Een goede stem hoeft gelukkig niet duur te zijn, door onze processen te stroomlijnen betaal je als opdrachtgever geen cent teveel hoor! Wie hoorde deze zin in de stem van een Zeeuws Meisje? Impact!

Waar ga je de TV commercial publiceren?

Televisie is nog steeds een belangrijk medium om de boodschap mee naar buiten te brengen, toch zijn er andere kanalen om rekening mee te houden. Op televisie zitten mensen op enkele meters afstand van het beeldscherm en de luidsprekers, met een tablet is de afstand korter met mindere kwaliteit speakers, op mobiel worden vaak hoofdtelefoons gedragen. De methodes van publicatie hebben ook invloed op de keuze van een stemacteur.

Waarom kiezen voor onze voice-overs?

  • Professionele stemmen: Wij werken alleen met ervaren stemacteurs die regelmatig TV commercials en andere projecten inspreken.
  • Hoogwaardige opnamekwaliteit: Al onze acteurs werken met professionele microfoons en opname apparatuur voor een strakke en hoogwaardige opname.
  • Snel geleverd: Tijd is geld, dat geldt zeker voor TV commercials. Daarom leveren wij altijd snel. Is er echt haast bij? Neem dan direct contact met ons op.
  • Scherpe tarieven: Voor zowel korte als lange opnames rekenen wij uiterst lage prijzen. We bezuinigen daarbij uiteraard nooit op kwaliteit.
  • Beste service: Ook voor advies en maatwerk oplossingen kun je een beroep doen op onze diensten. Het maakt niet uit of je voor de eerste keer bestelt, of al ruime ervaring hebt met voice-overs; wij helpen je graag verder!